Η Παλαιστίνη δεν είναι μόνη της

Με τη δύναμη της αλληλεγγύης και την αυτοπεποίθηση του αισθήματος δικαίου ετοιμάζεται να σαλπάρει ξανά η ελληνική αποστολή για να σπάσει ο αποκλεισμός της Γάζας.

Το πλοίο που θα αποκτηθεί θα παραδοθεί στον παλαιστινιακό λαό

Συμμετέχοντας σε ένα ευρύτερο παγκόσμιο κύμα, η καμπάνια «Ένα καράβι για τη Γάζα» είναι η ελληνική συμβολή σε μια σπουδαία υπόθεση: Στη δημιουργία ενός στολίσκου που θα πλεύσει προς τη μαρτυρική Γάζα, θα μεταφέρει οικοδομικά και άλλα απαραίτητα υλικά για τη διαβίωση των κατοίκων, που για μήνες τα στερούνται. Θα μεταφέρει όμως κι ένα μήνυμα αντίστασης στη θηριωδία του ισραηλινού κράτους που μετά τον Ιανουάριο του 2006, όταν οι δημοκρατικές εκλογές στην Παλαιστίνη ανέδειξαν νικητή τη Χαμάς, εφαρμόζει τακτική συλλογικής τιμωρίας έναντι των Παλαιστινίων καθιστώντας τη Λωρίδα της Γάζας μια μεγάλη φυλακή, αποκλεισμένη από στεριά, θάλασσα και αέρα.

Η πρώτη αποστολή αλληλεγγύης στη Λωρίδα της Γάζας έγινε τον Αύγουστο του 2008, όταν 44 άνθρωποι από 13 χώρες επιβιβάστηκαν σε δύο ελληνικά ψαροκάικα και έβαλαν πλώρη για το λιμάνι της Γάζας. Μετά την κτηνώδη επέμβαση του Ισραήλ τον Δεκέμβριο του 2008 στη Γάζα, το εβραϊκό κράτος – δυνάστης άρχισε να αντιμετωπίζει με πολεμικά μέσα τις θαλάσσιες αυτές αποστολές. Καταπατώντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου, οι αρχές του Τελ Αβίβ διεμβόλισαν ένα πλοίο τον Δεκέμβριο του 2008, απείλησαν με βύθιση ένα άλλο και τελικά το κατέλαβαν. Οι «πειρατές» όμως της Μεσογείου δεν κατέβαλαν στο ελάχιστο τη φλόγα φιλίας και έμπρακτης αλληλεγγύης προς το δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό.

Έτσι μέσα στους επόμενους μήνες ετοιμάζεται νέα διεθνής αποστολή, με ενισχυμένη την ελληνική παρουσία. Ο πολυεθνικός στόλος από επιβατικά και φορτηγά πλοία θα περάσει από τα διεθνή χωρικά ύδατα και θα εισέλθει στα χωρικά ύδατα της Λωρίδας της Γάζας, χωρίς καμιά διαπραγμάτευση με το Ισραήλ. Στόχος της ελληνικής αποστολής είναι να μεταφέρει την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού προς τον αδελφό παλαιστινιακό λαό. Το πλοίο που θα αποκτηθεί, με τη βοήθεια και τη συνδρομή των εργαζομένων της χώρας μας και πολλών φορέων που ανταποκρίνονται με συγκινητικό τρόπο και αυτραπάρνηση στην έκκληση για οικονομική στήριξη, δεν θα ανήκει σε κανένα άτομο ή συλλογικότητα. Θα ανήκει στον παλαιστινιακό λαό, στον οποίο και θα παραδοθεί για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες μιας μόνιμης γραμμής θαλάσσιας επικοινωνίας της Γάζας με τον έξω κόσμο.

Για τον ευγενή αυτό σκοπό συγκεντρώνονται χρήματα στο λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας με αριθμό 116/772732-18 και ΙΒΑΝ, GR 8101101160000011677273218, ETHNGRAA.
Τελευταία νέα της ελληνικής αποστολής στην ιστοσελίδα της.

(Δημοσιεύτηκε το Πριν, 18-4-2010)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s