Στη γαλέρα των Δήμων ποιος τραβάει κουπί;

8651887665_1b78b30f9d_h (1)Σε ένα αρχιπέλαγος ελαστικής, προσωρινής και επισφαλούς εργασίας μετατρέπονται οι Δήμοι της χώρας στο όνομα της δημοσιονομικής εξυγίανσης. Οι νέες θέσεις απασχόλησης που ανακοινώνονται δεν είναι μόνο δραματικά περιορισμένες σε σχέση με τις αποχωρήσεις και τις τρέχουσες ανάγκες. Είναι παράλληλα και τέτοιας ποιότητας, ως προς το καθεστώς αμοιβής και εργασιακής σχέσης, που υπονομεύονται εκ θεμελίων οι παρεχόμενες υπηρεσίες.

Χαρακτηριστικότερο όλων, το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ για τους Δήμους και τις περιφέρειες το οποίο απευθύνεται θεωρητικά σε 400.000 οικογένειες που δεν έχουν κανέναν εργαζόμενο. Σύμφωνα με την τροπολογία που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ σε πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, «οι καθαρές αμοιβές ορίζονται κατά παρέκκλιση της ισχύουσας νομοθεσίας, σε 19,6 ευρώ ημερησίως και όχι μεγαλύτερες από 490,00 ευρώ μηνιαίως για ωφελούμενους – εργαζόμενους ηλικίας 25 ετών και άνω και σε 17,1 ευρώ ημερησίως και όχι πάνω από 427,00 ευρώ μηνιαίως για ωφελούμενους – εργαζόμενους ηλικίας κάτω των 25 ετών». Πρόκειται για ολιγόμηνες συμβάσεις προσωρινού χαρακτήρα. Για χάρη της σύγκρισης (αν και είναι ριζικά ανόμοια εργασία) τα μεροκάματα «του αίματος», όπως χαρακτηρίστηκαν, που κάνουν οι μετανάστες αγρεργάτες της Μανωλάδας, ξεπερνούν τα 20 ευρώ. Το θεμελιώδες αξίωμα «ίση αμοιβή για ίση εργασία» προφανώς καταπατάται, αφού στο ίδιο πόστο θα συνυπάρχουν οι εργαζόμενοι β’ διαλογής των 427 ευρώ κατ’ «ανώτατο» όριο και οι δημοτικοί υπάλληλοι που υπέστησαν μεν μεγάλες περικοπές, όμως όχι και σε αυτό το επίπεδο. Κι όμως, οι εργαζόμενοι – φτωχοί που θα διαμορφώσει το πρόγραμμα αποκαλούνται «ωφελούμενοι» στη διαστρεβλωτική αργκό των κυβερνώντων. Για να μετριάσουν κάπως τις αυθόρμητες αντιδράσεις που ξεσήκωσε η πρωτοβουλία αυτή, κύκλοι του ΠΑΣΟΚ υπογράμμιζαν έπειτα ότι στις καθαρές αποδοχές πρέπει να προστεθούν οι ασφαλιστικές εισφορές των ανέργων, που θα καταβάλλονται στα ταμεία απευθείας από το πρόγραμμα.

Κακοπληρωμένοι και ανασφαλείς εργαζόμενοι προσφέρουν αμφίβολης ποιότητας υπηρεσίες στους δημότες

Αυτό που οριστικοποιήθηκε με πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση είναι η πρόσληψη 4.413 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα όπως καθαριότητα, φωτισμός, ύδρευση κ.λπ. σε 176 Δήμους και Περιφέρειες της χώρας. Ο αριθμός αυτός είναι μειωμένος κατά 20% σε σχέση με πέρσι. Έχει σημασία όμως να μελετήσει κανείς τους όρους εργασίας: Πρόκειται για συμβασιούχους «μέγιστης διάρκειας οκτώ ή, προκειμένου για παιδικούς σταθμούς, έντεκα μηνών για την κάλυψη παροδικών αναγκών», για «προσωπικό ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου μέγιστης διάρκειας σύμβασης οκτώ μηνών, για την κάλυψη αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα», αλλά και για συμβάσεις «ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και συμβασιούχοι μίσθωσης έργου αμειβόμενοι αποκλειστικά από έσοδα προερχόμενα από αντίτιμο που εισπράττει ο φορέας για την παροχή της συγκεκριμένης υπηρεσίας στους ωφελούμενους (π.χ. δημοτικά ωδεία)». Αυτό στην πράξη σημαίνει κακοπληρωμένοι και ανασφαλείς εργαζόμενοι που προσφέρουν αμφίβολης ποιότητας υπηρεσίες στους δημότες. Για παράδειγμα, η λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών είναι οριακή με το προσωπικό αυτό, που σε άλλους δήμους προσλαμβάνεται αργά και στο μέσο της σχολικής χρονιάς, ενώ σε άλλες περιπτώσεις οι συμβάσεις του λήγουν νωρίς. Σημαίνει επίσης ότι σε αρκετές περιπτώσεις, για να προσληφθεί το προσωπικό θα πρέπει να επιβληθεί χρηματική συμμετοχή των δημοτών εκεί όπου κάτι προσφερόταν δωρεάν.

Συχνό είναι επίσης το φαινόμενο της σύναψης συμβάσεων με ιδιωτικές εταιρείες που παρέχουν προσωπικό σε προγράμματα κοινωνικής πολιτικής των δήμων (γυμναστές, μουσικοί, εκπαιδευτικοί) καθώς είναι αδύνατη από το νόμο κάθε άλλη μορφή πρόσληψης. Έτσι όμως, μια παρένθετη εταιρεία είναι ο εργοδότης του προσωπικού και όχι ο Δήμος, σε μια νέα εκδοχή ενοικίασης εργασίας με τις ευλογίες του Δημοσίου.

Με το τουφέκι κυνηγούν διμηνίτες που αρνούνται να πιάσουν μια δουλειά που δεν …συμφέρει

Μνημείο αποτυχίας αυτού του τύπου της πολιτικής απασχόλησης είναι το ναυάγιο των δίμηνων συμβάσεων. Στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης παραδέχονται ανοιχτά πλέον ότι πέφτουν επανειλημμένα στο κενό οι εκκλήσεις για πρόσληψη 30 εργαζομένων (εργατών και οδηγών) με δίμηνες συμβάσεις. Μάλιστα! Σε περιόδους άγριας ανεργίας δεν βρίσκονται 30 άνθρωποι χωρίς κανένα απαιτούμενο προσόν να πιάσουν δουλειά. Δεν είναι εργατικός ελιτισμός, όπως έσπευσαν να υποστηρίξουν κάποιοι. Είναι απλώς το γεγονός ότι τέτοια δουλειά δεν συμφέρει! Η απώλεια του επιδόματος ανεργίας για πολύ μεγαλύτερο διάστημα από αυτό της δίμηνης εργασίας κοστίζει προφανώς περισσότερο…

Λείπουν, δεν περισσεύουν εργαζόμενοι

Η πραγματικότητα των αριθμών και η πραγματικότητα της καθημερινότητας στις υπηρεσίες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκηση συμπίπτουν: Από τους δήμους λείπουν, δεν περισσεύουν εργαζόμενοι. Σύμφωνα με τα στοιχεία απογραφής δημοσίων υπαλλήλων που έγινε την 1η Ιανουαρίου 2012, το προσωπικό των Δήμων ανερχόταν στις 72.699 και των νομικών προσώπων των δήμων στις 10.850. Σύνολο μόνιμων υπαλλήλων, 83.549. Σύμφωνα όμως με στοιχεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, την τελευταία διετία το προσωπικό των δήμων όχι μόνο δεν αυξήθηκε, όπως υποστήριζε η τρόικα σε έκθεσή της, αλλά μειώθηκε κατά 5.562 άτομα.

Ένα μεγάλο κύμα από αιτήσεις συνταξιοδότησης συνιστά το τελευταίο μεγάλο πλήγμα στις υπηρεσίες που αποδεκατίζονται και υπολειτουργούν. Όπως δήλωσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, μόνο τον Δεκέμβριο του 2012 αποχώρησαν από τους ΟΤΑ με συνταξιοδοτήσεις 1.281 εργαζόμενοι. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έστειλαν οι 225 δήμους και περιφέρειες στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, έχουν καταγραφεί 1.980 κενά. Το σημαντικότερο είναι ότι οι μεγαλύτερες ελλείψεις προσωπικού διαπιστώνονται σε υπηρεσίες που αφορούν την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Η απάντηση της κυβέρνησης σε αυτά τα κενά είναι η αναπλήρωσή τους μέσω της φτηνότερης λύσης, των συμβασιούχων μικρής διάρκειας στη λογική των μπαλωμάτων έκτακτης ανάγκης, λίγο πριν την οριστική κατάρρευση των υπηρεσιών. Είναι προφανές ότι η οριακή αυτή λογική στη διαχείριση των ανθρώπινων πόρων σε συνδυασμό με την πολιτική χρηματοδοτικής ασφυξίας που ασκείται αλλά και τις επικείμενες απολύσεις, θα οδηγήσει σύντομα σε πρωτοφανείς καταστάσεις.

(Δημοσιεύτηκε στον Παλμό Γλυφάδας, 11-5-2013)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s