Με τη στοργή της αυτοεπιβεβαίωσης και την ψυχρότητα του μακρινού συγγενή «αγκάλιασε» το ΚΚΕ το κίνημα του Συντάγματος. Παρόλο που από την πρώτη στιγμή η ηγεσία του ΚΚΕ επιφύλαξε θετικά σχόλια για τις μαζικές συγκεντρώσεις, εντούτοις δεν κάλεσε σε συμμετοχή, με εξαίρεση ορισμένες εξορμήσεις για μοίρασμα των φυλλαδίων του ΠΑΜΕ, ενώ η ευρύτερη βάση του ΚΚΕ παίρνει μέρος. Αν και σε επίπεδο ηγεσίας ο Περισσός κράτησε ανοιχτές γέφυρες με αυτή τη διάχυτη απογοήτευση, τα μέλη του ΚΚΕ δεν έκρυβαν τις αμφιβολίες, ακόμα και την αποδοκιμασία τους.

Η Αλέκα Παπαρήγα προσέρχεται στις 8 Μαρτίου 2011 στο Μέγαρο Μαξίμου. Από την πλατεία Συντάγματος πάντως κράτησε αποστάσεις.
Πιο παραστατική ήταν η τοποθέτηση της Αλέκας Παπαρήγα, η οποία για να υπογραμμίσει την προτεραιότητα που δίνει το κόμμα της στην πάλη στους χώρους δουλειάς, σε αντίθεση με τις κεντρικές εκδηλώσεις, ξεκίνησε μια εκτεταμένη περιοδεία σε μεγάλους εργασιακούς χώρους: ΕΑΒ, Λάρκο, ΠΥΡΚΑΛ. Στην ομιλία της στην ΠΥΡΚΑΛ είπε ξεκάθαρα πως οι κυβερνώντες «δεν φοβούνται τα κινήματα της πλατείας», αλλά «αυτό που φοβούνται είναι η ταξική πάλη». Απαξιώνοντας το πολιτικό σύνθημα που κυριαρχεί, σημείωσε ότι «και το Μνημόνιο να καταργηθεί η κρίση θα υπάρχει, θα υπάρχει η συνθήκη του Μάαστριχτ» και συμπέρανε πως «οι εργαζόμενοι πρέπει να κάνουν ένα μεγάλο πολιτικό άλμα και το πολιτικό άλμα συνίσταται στην απόρριψη ολόκληρου του κοινωνικοοικονομικού συστήματος», χωρίς το οποίο άφησε να εννοηθεί ότι δεν υπάρχει αποτέλεσμα.
(Δημοσιεύτηκε στο Πριν, 12-6-2011)